23 Mart 2013

Nacizane Fikirler...


Artık bende yarı tecrübeli bir anne sayılırım.Bu yazımda nacizane fikirlerimi yazmak istedim faydası olursa ne mutlu bana J
·        * Bebek arabası alırken çok araştırdık.Rahat olsun,pratik olsun,taşıması kolay olsun istedik.En sonunda chicco  ı-move aldık.Çok güzel bir araba 180 derece dönebilme özelliği var.Yani aparatlarını çıkarıp bir öne bir arkaya takmak zorunda kalmıyorsunuz.Bebeğinizi rahatlıkla hem size bakar pozisyona hem de öne doğru bir tuşla döndürebiliyorsunuz.Fakat tek sıkıntı fazla pratik olmayışı ve parçalarının çok oluşu özellikle bir yerlere gittiğinizde arabada taşıması zor oluyor.O yüzden bence  pratik ve kullanışlı bebek arabalarını tavsiye ederim.

                   
·         *Ana kucağını şiddetle tavsiye ederim.Ama özellikle yana doğru sallananları.Öne arkaya doğru olanından değil.Ayakta sallamak yerine 5. Aya kadar burada sallayabilirsiniz.Ben çok memnun kalmıştım.Gerçekten kurtarıcı olmuştu.Tam resmini bulamadım ama aşağıdaki resimde hemen hemen aynı özelliklerde.
                                                      
·        * Kanguru kesinlikle gerekli.Çünkü özellikle 3 aydan sonra bebeğinizi pek arabada   tutamıyorsunuz.Sürekli etrafı seyretmek istiyor.Biz bütün bir alışveriş merkezini bununla gezmiştik.Uykusu gelene kadar sevinç çığlıkları ile gezdi oğluşumJ

                                                                        
·        * Mama sandalyesi de uzun bir araştırma sonucu alındı.Şanslıydık indirimde bulduk.Ben çok memnunum GRACO ‘nun ürününden.En az yer kaplayan mama sandalyesi.Arabanızla her yere götürebilme imkanınız var.Kademeleri var,boyu küçülebiliyor,uzayabiliyor.
                                              
·      *   Biberon konusunda da yine chicco’nun biberonlarından çok memnunum.Tavsiye edebilirim.



Bunun dışında birde gereksizler var ,benim pek kullanmadığım ;
*Minik külotlar
*Zıbınlar (hiç kullanamadım onun yerine bol bol iç tulum tavsiye ederim)
*Doğmadan bez stoğu çok gereksiz çabuk büyüyorlar çünkü.
*Bir sürü örgü yelek ceket gereksiz. Sadece birkaç tanesini kullandım.Genellikle çene altını tahriş ediyor.
*Alt açma takımı gereksiz, onun yerine bazı markaların tek kullanımlık alt bezleri var.

Benim gözlemlediklerim bunlar.

Sevgiler …

21 Mart 2013

Biraz Bizden...



İşe başlayalı neredeyse 3 hafta olmuş valla zaman su gibi akıp geçiyor gerçekten.İlk hafta çok zorlanmıştım.Oğlumu çok özledim,çalıştığıma pişman oldum,acaba çalışmasamıydım diye bir sürü garip düşünce sardı beynimi :)
Sanki onun yanında yokken bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi geliyordu,yemesini ,içmesini ,sanki büyüdüğünü göremiyorum zannediyordum.Tabi bu ilk hafta paranoyaları şimdi yerini alışkanlığa bırakmış durumda.Alıştım artık şimdi daha mantıklı düşünebiliyorum.Onun daha rahat yaşaması için artık her şey,eskiden kendimiz için çalışıyorduk şimdi her şey onun için.Akşamları da gayet iyi vakit geçiriyoruz oğluşumla :))

Bu aralar biraz mızmız ,diş çıkarıyormuş gibi geliyor bana ama heralde uzun süren bir süreç bu.Eli ağzından hiç düşmüyor,sürekli kaşımaya çalışıyor.


Dün ilk defa sıcakla tanıştı oğlum :( Biz yemek yerken genelde onu mama sandalyesine koyuyoruz ama aksilik işte bu sefer koymıycağımız tuttu dedim ya mızmızdı çünkü bende kucağıma aldım tabi.Masaya koyduğum tava sıcaktı kaşla göz arasında tavayı tutmaya çalışmış.Bi baktık parmak tavada ,elin yanıcak dememizle ağlaması bir oldu zaten.Hemen soğuk suya tuttum,ilk önce acısını pek anlamadı biz yemek yerken oyalandı ama sonradan başladı içli içli ağlamaya:( Allahım dedim bu nası bir duygu sanki benim parmağımı yakmışlar.İçim parçalandı kendime çok kızdım ama düşe kalka büyücekler işte kimbilir büyüdükçe başımıza daha neler gelecek.Neyse zar zor uyuttum.Telefonuma ninniler indirmiştim,onu açıyorum susuyo (çok işe yaradı bende tavsiye ederim )Uyuduktan sonra biraz kantoron yağı sürdüm.Bu arada anladımki artık bir acil durum dolabımızın olması şart,evdeki kazalara karşı.

Pazar günlerini iple çekiyoruz oğlumuzla zaman geçirmek için ama ne hikmetse bir pazarda doğru dürüst bir havaya denk gelemedik.Ya güneş ve rüzgar birarada yada hava yağmurlu ama sıcak .Allahtan yaz geliyo artık çok şükür:))


Bizim paşa büyüdükçe alınacaklar listesinde sıra oto koltuğuna geldi.Araştırıyoruz hala ama hangisi iyidir pek emin değiliz.Eski pusetine sığmıyor zaten ayrıca o biraz yatar pozisyonda olduğu içinde çok sıkılıyor.Dimdik durucak yatmıycakmış beyfendi :))

işte bizim durumlar böyle şimdilik..
sevgiler..

20 Mart 2013

MİMLİYİZ :))


En mutlu olduğunuz anı nasıl tanımlarsınız?
En mutlu olduğum anlarda çok gülerim,çok alçakgönüllü olurum ve hiçbirşeye hayır dememJ
Hayatınızda değeri asla eksilmeyecek kişi kimdir?
Oğlum,eşim,annem,babam tabiî ki..
En sevdiğiniz yazı tarzı ve yazar kimdir?
Kitap okumayalı çok uzun zaman oldu ,pek vaktim olmuyorda zaten.Ama roman çok severim aşk,gerçek hayat hikayeleri olabilir mesela.
Sevdiğiniz kişiden nasıl bir evlenme teklifi aldınız ya da almayı isterdiniz?
Başbaşayken aldığım samimi bir evlenme teklifiydi.
-En sevdiğiniz mevsim hangisidir, neden?
Tabiki yaz..Nekadar bunalsamda heryer cıvıl cıvıl oluyor ve buda beni çok mutlu ediyor.
Yaptığınıza asla pişman olmadığınız en kötü şey nedir?
Pişman olmadığım kötü bir şey yok
J
Takip etmekten en çok hoşlandığınız blog hangisidir?
Tüm anne blogları heralde,anne olunca hepsinden bir şeyler alıyorum.
En sevdiğiniz içecek hangisidir?
Kahve,her çeşidi olabilir.
Ayakkabı numaranız nedir?
38
Vazgeçemediğiniz abur cubur ürünü nedir?
Cips  ve çikolata…
En büyük idealiniz nedir?
Mutlu ,sağlıklı ,kalabalık bir aile olmak .
Hakkınızda ki 11 gerçek nedir?
Hmm ..bi sayalım bakalım!!!
-Çok inatçıyım
-Çok sabırsızım ama olaylara karşı,insanlara karşı gerçekten çok sabırlıyım
-Dışardan pek belli etmesemde çok canayakınım
-Soğukkanlıyım,bu huyumu çok seviyorum bazen çok işime yarar.
-En kötü zamanda bile iyi düşünmeye çalışırım.
-Şükretmeyi fazlasıyla bilirim.
-Kafama bir şey esmesin mutlaka o an yapmaya çalışırım.
-Benim zaten bildiğim ve yapacağım birşeyin bana tekrar tekrar söylenmesinden hiç hoşlanmamJ
-Çok bilmişlik yapıp akıl vereni sevmem,verecekse huzur versin insan J
-Ama gerçekten bilgisinden emin olduğum insanlardan yardım almayı severim.
-Hiç kin tutamam,hemen yelkenleri suya indiririm.
-Gerçekten anlaştığım insanlarla sohbet etmeyi çok severim.
12 olmuş,valla düşünsem daha çıkar heraldeJ
Benim mimliycek fazla kimsem yok şuanda , hilal yazmış zaten bende DERYADOL’u mimliyorum.
Sevgiler…

9 Mart 2013

Özlemler...


Hilal'in bodrumla ilgili yazsını okuduktan sonra orayı nekadar çok özlediğimi farkettim bir anda.
Hernerde yaşarsan yaşa insanın memleketi gibisi yok valla.Gençlik zamanlarım geldi aklıma hilal anlattıkça , güzel günlerdi :)Havasındanmıdır ,suyundanmıdır bilmem ama Bodruma giden kolay kolay vazgeçemez ordan.
Hele ki orada yaşıyorsan .Yazı ayrı güzel,kışı ayrı güzeldir.En sevdiğim mevsimdir yaz aslında , ama bazen Bodrumun yazının çekilmez olduğu zamanlar çok olurdu.Kalabalık,gürültü bide üstüne sıcak..
İnsanlar tatile gelip , siz çalışıyorsanız hele sinir küpü halinde dolaşırsınız , başka biyer yok sanki herkes bodruma geliyo ' die söylenirsiniz.
Tatil günlerini iple çekersiniz sizde Bodrumun tadını çıkarmak için..Kaçarsınız gürültüden sakin biyer ararsınız.Mis gibi denize kendinizi bırakmak istersiniz,bütün haftanın yorgunluğunu atmak için.En çok gittiğimiz yerdi Ortakent.Pasparlak denizi,buz gibi suyu ,nitekim pazarları kalabalık olurdu ama yinede vazgeçilmez yerimizdi.Yayılırdık şezlonglara , buz gibi kolamızı içer güneşin tadını çıkardık.Arada son dedikoduları yapardık:))Akşama kadar miskin miskin yayılırdık en sevdiğimiz arkadaşlarımızla!!
Akşam yemeğimizi yer ,kendimizi atardık sokağa yorgun olmamıza rağmen bi kahve molası için.
Sahilde yürümenin keyfi bambaşka çünkü...Kahvemizi içer sohbetimizi yapardık.Çok büyük dertlerimiz yoktu Allaha şükür:)) Erkek arkadaşlarımızdan , işimizden sohbet eder zamanı geçirirdik.Gelip geçen insanları seyrederdik bütün gece..
Genelde herkes barlara akın eder özellikle cumartesi geceleri ama eğer Bodrumda yaşıyorsanız orada büyümüşseniz buna fazla ihtiyaç duymaz oluyorsunuz birsüre sonra..Doymuştuk biz gece hayatına,çook kafamız eserse arada sırada kafa dağıtmaya giderdik işte.

Evlendik,çoğumuz Bodrumdan ayrıldı,hayat mücadelesi,iş, çocuk derken insan çoğu zaman özlemle anıyor o günleri.
Şimdi hayatın başka bir evresini yaşıyoruz.2,5 senedir Marmaristeyim, burayıda çok seviyorum ,eşimle ve oğlumla olduğum heryer güzel bana.
Sadece özlediğim arkadaşlarımı ve Bodrumumu sevgiyle anıyorum:)))

Sevgiler...



2 Mart 2013

5.AYIMIZ DOLDU!!

                                                         

Valla zaman ne çabuk geçiyor,göz açıp kapayana kadar 6 ayımıza girdik bile:)
Doktorumuzun tavsiyesiyle ek gıdalara başladık.Korktuğum gibi olmadı maşallah bizimki herşeyi afiyetle yedi.
Sanırım yemek seçmicek inşallah tabi :))
Sabahları devam sütüyle uyanıyoruz,öğlene doğru meyve püresi , öğlen sebze çorbası , ikindi yoğurt ,arada tekrar devam sütü,akşam kaşık maması ve yatarken tekrar devam sütü.
Geceleri hala kalkıyoruz acıktığımız için tabi..
Bu aralar bi çığlıklar, bi agu - gugular ,yüksek sesler çıkarmaya başladı.Sesini duyurmaya çalışıyo.
Artık herşeyi anlamaya başladı tabi,biberonu görünce almak için ellerini uzatıyo!!
Malesef uyuması için ayağımda sallıyorum,hiç istemediğim bişeydi ama sonra takmamaya karar verdim.Öle rahat uyuyo napim:))Ağzına emziğini verince uyku vakti geldiğini anlıyo,sallarken bana bakıyo çabuk kapat gözlerini diyorum, gülüyo sonra hemen kapatıyo , çok alem :))Aşama aşama büyüdüğünü görmek çok güzel bi duygu ...

Uzun bir aradan sonra bende artık işe başlıyorum , bütün gün bebeğime bakmak çok güzel ama çalışmadanda yapamıycamı anladım.
Ondan nası ayrı kalıcam bütün gün bilmiyorum ama sanırım onada alışıcam.
Bizden bu kadar sevgiler...